Белият дом обяви в понеделник, че ще проведе дипломатически бойкот на Зимните

...
Белият дом обяви в понеделник, че ще проведе дипломатически бойкот на Зимните
Коментари Харесай

Белият дом потвърди политически бойкот на Зимните олимпийски игри в Пекин през 2022 г.

Белият дом обяви в понеделник, че ще проведе дипломатически протест на Зимните олимпийски игри през 2022 г. в Пекин, като откаже да изпрати чиновници на държавното управление на Съединени американски щати на игрите, оповестява " Спутник ".

Отдавна се говореше, че Съединени американски щати ще бойкотират игрите през февруари 2022 година, проведени от Китайската национална република (КНР), както и преди са правили на някои други игри, провеждани в стратегически съперници като някогашния Съветски съюз.

" Администрацията на Байдън няма да изпрати никакво дипломатическо или публично представителство на Зимните олимпийски и Параолимпийски игри в Пекин през 2022 година, предвид продължаващия геноцид на КНР и закононарушенията против човечеството в Синдзян и други нарушавания на правата на индивида ", сподели пред кореспонденти представителят на Белия дом Джен Псаки.

" Спортистите от тима на Съединени американски щати имат цялостната ни поддръжка. Ние ще бъдем зад тях на 100%, до момента в който ги приветстваме от вкъщи, само че няма да способстваме за фанфарите на игрите. "

Съединени американски щати осведомиха съдружниците за решението за протест на Олимпиадата в Китай, те сами би трябвало да решат какво да вършат в тази обстановка.

Американските спортисти ще участват в идната олимпиада в Китай, въпреки дипломатическия бойкот от страна на Съединени американски щати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР